ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

Ce este ABS? Generalitati si intrebuintare

ABS este folosit intr-o gama larga de aplicatii, spre exemplu: fabricarea tevilor de scrugere sau de aerisire, aparate de bucatarie, huse de protectie, jucarii (blocurile Lego), componente automotive, instrumente muzicale.

Recomandari pentru imprimarea cu ABS

ABS este un material caracterizat ca durabil, rezistent, usor flexibil si rezistent la caldura. Punctul de topire este mult mai ridicat decat la PLA, aprox.  210-250 °C.De asemenea, pentru a procesa ABS, este necesar un pat de imprimare incalzit, pentru a preveni deformarea sau crăparea materialelor imprimate.

Materialul este potrivit pentru o varietate de scopuri, în special datorita proprietatii de a fi ușor de șlefuit (pentru a netezi obiectele imprimate și îndepărta marginile zimțate) și de vopsit. Piesele rupte pot fi cu usurinta lipite cu adeziv ABS. De asemenea, este ușor solubil în acetonă/diluant. ABS are, în general, un aspect mat.

Dintre punctele slabe ale ABS amintim: este un material plastic pe bază de petrol ce nu este biodegradabil si care se recicleaza cu greutate; lucrul cu ABS presupune o zona de lucru bine ventilata si/sau hota, intrucat degaja fum ce poate afecta persoanele mai sensibile.

Este recomandata depozitarea intr-un container etans a filamentului ABS, deoarece atrage umezeala din atmosfera, ceea ce poate afecta calitatea obiectelor imprimate.


Accept Site use cookies